Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Σχέδιο Μόδας στη σχολή Zer Fam. Έλαβε μέρος στον διαγωνισμό «48 Hours Fashion Project» καθώς και στον «Triumph Inspiration Award» όπου και διακρίθηκε στην 3η θέση.

  Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης είναι ο μοναδικός Έλληνας Σχεδιαστής με δίπλωμα «Ευρεσιτεχνίας», στη τσάντα που μετατρέπεται σε μπλούζα και μετά σε φόρεμα. Συμμετείχε στην οικολογική επίδειξη «Bulb Fashion Project» όπου παρουσίασε ένα αλεξίπτωτο που μετατρέπεται σε φόρεμα. Έχει συμμετάσχει ήδη 7 φορές στη Διεθνή Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week. Στα πλαίσια της 10ης Athens Xclusive Designers Week συμμετείχε στο θεσμό των «New Designers Awards» και απέσπασε 2 βραβεία, τα «Best New Designer» και «Best Catwalk», παρουσιάζοντας συγκεκριμένα τη συλλογή «Metamorphosis Reloaded», ενώ το 2015 έκλεισε την 16η Εβδομάδα Μόδας των Athens Xclusive Designers Week με τη συλλογή «Π» που αφορά το μαθηματικό θεώρημα του Πυθαγόρα.

  Ως νικητής του 1ου βραβείου «Best New Designer», κέρδισε μια συμμετοχή στο Bridge of Fashion στο Usedom της Γερμανίας όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις ανάμεσα σε ξένους σχεδιαστές που προέρχονταν από 11 διαφορετικές χώρες. Σχεδιάζει ρούχα για τις εμφανίσεις των Vegas, Nikos Ganos, The Mode, The Fade, Κατερίνα Στικούδη, Kristie και άλλους επωνύμους ενώ έχει επιμεληθεί πολλά μουσικά video clips καθώς και την εμφάνιση του συγκροτήματος «Sunny Side of the Razor» που άνοιξαν την συναυλία των «Red Hot Chilly Pepper» στο ΟΑΚΑ. Έχει διαθέσει από το προσωπικό του αρχείο φωτογραφικό υλικό για την ποιητική συλλογή του Αναστάσιου Περίανδρου «Και στην αρχή το απέραντο μπλε» από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ο ίδιος αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή, όχι μόνο για τους επώνυμους που επιλέγουν δημιουργίες του αλλά και για τον κόσμο που τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα.

  ΜΟΔΑ για τον Κωνσταντίνο είναι ένα είδος πολιτισμικής έκφρασης που εξωτερικεύει τον εσωτερικό μας κόσμο που βιώνει την πραγματικότητα του τώρα, ο οποίος βρίσκεται διαρκώς σε μια αναζήτηση για το καλύτερο.

  Ένας σχεδιαστής που διαθέτει όραμα, εξαιρετικό ταλέντο και μοναδική πρωτοποριακή άποψη για τις τάσεις που δημιουργεί αλλά και δημιουργούνται. Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης είναι ένας Έλληνας σχεδιαστής μεγάλων προδιαγραφών, καθώς η αγάπη του για το επάγγελμά του είναι αυτή που καθιστά κάθε του δημιουργία μοναδική. Ο πολυσυζητημένος σχεδιαστής, λόγω των σπουδών του στον σχεδιασμό υφασμάτων, σχεδιάζει μόνος του τα υφάσματα και διαμορφώνει ο ίδιος τις τάσεις της μόδας.

«Αντλώ έμπνευση από την ίδια τη ζωή δηλαδή ό,τι ακούω – βλέπω – νιώθω μου δίνει έμπνευση!».

  Το στυλ του είναι διαφορετικό, μοντέρνο και πρωτοποριακό. Διαθέτει υψηλή αισθητική και στις δημιουργίες του μπορεί εύκολα να εντοπίσει κανείς θεατρικά στοιχεία αλλά χρησιμοποιεί και ιδιαίτερα υλικά όπως είχαμε δει και στην πασαρέλα ενώ μας έχει εντυπωσιάσει με δημιουργίες που έχουν 3D υποδομή, φορέματα με animation και έχει προσφέρει στο κοινό δημιουργίες όπως τη τσάντα που γίνεται μπλουζάκι και ο γιακάς φόρεμα.
Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης είναι ο Έλληνας σχεδιαστής που ορίζει τη μόδα και μας «προκαλεί» να θέλουμε διαρκώς να θαυμάζουμε και να αναζητάμε δημιουργίες του αφού μας προσφέρουν κάτι το διαφορετικό και πρωτοποριακό.

«Η ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ & Η ΤΕΧΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ»

ΣΥΛΛΟΓΕΣ
2011-2012 :

  • Metamorphosis @ 9th AXDW
  • Metamorphosis Reloaded @ 10th AXDW

2012-2013

  • Revolution @ 11th AXDW

2013-2014

  • Phobia @ 13th AXDW

2014-2015

  • LIFE @ 14th AXDW
  • Unfold @ 15th AXDW

2015-2016

  • «π» @ 16th AXDW

 

Share